fenomena

ak kira di dunia penulisan blog ini, bermacam2 fenomena telah berlaku dan ada yang berlalu. satu masa trend orang tulis pasal diri dia, satu masa lagi trend orang suka wat gossip2.satu masa trend orang jual2 baju. ader satu masa gak trend orang tulis bahasa2 puitis di blog. ader juga satu masa tu, trend pasal iklan2 berbayar seperti adsense dll. masa ni byk blog2 bahasa inggeris dan isinya pula mengandungi keyword2 yang boleh menarik lebih ramai pengunjung.

untuk sekarang ini fenomena aper ek??

ak rase fenomena sembang kencang. walaupun realitinya pemilik blog ataupun website tu seorg yg rendah diri, baik dan pendiam. tapi di blog, cara penulisannya seperti seorang taiko, ataupun seorang yang super aktif dan berpengaruh. ironinya, di komen2 juga tidak menampakkan dia seperti yang sebenarnya. dan bahasa pengantaraan lebih kepada gua, lu, lu orang dll.

adaa juga gaya penceritaan lebih2, atau hyperbola. seperti, "best tahap orgasm x23." atau "sedap gila buat ak rasa cam nak melancap." mungkin nampak lucah, tapi hakikatnyer mmg orang suka baca.

lagi satu, sekarang bnyak blog gambar2. atau photoblog. ini juga menarik, tapi bagi ak yg mempunyai kelajuan internet tahap sipu babi, amatlah tidak bernasib baik. huh~

kelmarin:
-urbanscape
-dokumentari panorama tv1 ttg lomography
-gaji masuk

~ps: sekarang ni di blog2 byak orang demam selsema, batuk. mgkin cuaca yg kurang best. dan tempias virus selsema babi.

lagi satu tentang fenomena dunia yg macam2. mak aku kater dunia dah nak kiamat. tu pasal bahangg neraka tu da ramai org rasa. nauzubillah.

POSTED BY omarkhayam
POSTED IN
DISCUSSION