10 perkara yg kurang manis di blog anda

1. bila masuk blog anda, lagu tiba2 menjerit dgn kuat...se elok2nya, jgn autoplay. takder option tu? takyah letak lagu kt blog anda....sbb rmi org zaman skang ader simpan lagu ribu2 dlm hdd mereka.so takperlu.mengganggu.

2. bila baca blog anda, takpaham, kenapa ader warna-warni ni, kenapa ader font besar kecik ni, ish.semak laa post anda.mungkin takperlu.

3. header di blog anda terlebih besar ataupun sgt kecik, klu nak edit, biar berpada2. jgn gatal2 tgn utk mengubah coding templte yg didownload, takut2 akan lari layout dan susun aturnya. tpi klu cantik dan elok, tak kesah. lagi bagus

4. terlalu bayk video dlm stu post.oh.kesian pgguna maxis broadband.lain la klu anda pemilik kedai musik video.

5. jgn bgtau yg anda tak tau nak tulis per...tu yg anda tulis tu pebender. (ak pun penah lakukan bender yg samer.tapi da tak buat da)

6. jgn letak gmbar anda dgn awek atau balak org laen.kelak akan mengundang komen2 yg berunsurkan cacian semata-mata.

7. jgn tulis di shoutbox blog org yg tidak anda kenali perkara spt ini:: saya da linkkan blog awak, silalah komen di blog saya..jika ini habit anda, pastikan blog anda best tahap gaban.

8. jika anda mempunyai iklan ataupun ads2, sila letak di tempat yg mudah dilihat, supaya org bleh tgk iklan yg dipaparkan.hihi.kelak anda akan menyumpah 'ads provider' anda tak bagi duit klu anda letak ads tu kt hujung dunia blog anda.

9. jika anda menggunakan template org, pastikan kredit di bawah tempalate itu tidak dibuang atau dihilangkan, klu nak tambah, tmbahkan shaja.ini utk menghargai pembuat template itu.

10. blog with attitude.

~perkara diatas mungkin ada di blog ak, tapi ak tak kesah.

POSTED BY omarkhayam
POSTED IN
DISCUSSION