Diari v1.1 online

pertama2nya, ingin memaklumkan, saya sibuk sepanjang mggu nih(sibuk ker)..yer laa selaku seorang pelajar yang cemerlang :) dan berdedikasi.dan juga penuntut dalam bidang mendesign2 nih..mmg selalu sibuk, tol tak wahai kaum manusia?so, ini adlah update utk smmgu berada di pentas ini....

hari pertama sem pertama tahun pertama-

menjejakkan kaki ke alam 'degree' di universiti yang hebat.segala-galanya hebat.prasarana, pelajarnya dan segala-galanya. sedikit kagum ak melihat keindahan landskap dan keunikan bangunannya. melihat jauh ke dlam lubuk hatiku, semangat berkobar-kobar ingin menjadi insan yang cemerlang lagi beriman. dimulakan dengan sedikit pegenalan dan aluan-aluan dari head of deparment. kulliyah of architechture and environmental design, dgr namanya shj..sudah dapat diketahui siapakah penghuninya.segalanya terdiri daripada insan yang orang omong2kan..'orang seni'. namun diriku hanya insan biasa.tidak terkesan sedikit pun dgn gelaran itu. bgi pensyarahnya pula, KAED adalah stu kulliyah dimana pelajarnya lambat dtg kelas, tak siap tugasan, klu ader presentation selalu delay, klu ader meeting selalu tak dtg, klu ader training, bnyak alasannya. persepsi orang, nak diikutkan ditelan pahit, apakan daya hanyalah persepsi orang. ketulusan hati menidakkan semua itu. namun lumrah alam, orang melihat kita mendengar. usai taklimat kenal-kenalan, terus tido...terlepas kelas pertama.

hari kedua, sem pertama tahun pertama
bermulanya kelas2 yang dihiasi tiga muka, muka lecturer, muka pintu dan muka jam...tiga muka yang penting dalam sebuah kelas ataupun ceramah2..hehe. kelas pertama, Quran Sunnah in built environment diajar oleh seorang yg iras2 muka beckham.kelas kedua, 'history of art' dicurah tambah ilmu oleh seorgn dato' yg agak senior umurnya. ngantuk+best sbb byk cerita sepanjang hidup beliau diceritakan as part of the learning stuff. setakat tu jer kot yg igt... ayat best- beliau org malaysia pertama minum capuccino kat rome.

hari ketiga bukan selamanya,
seawal 8.30 pagi sudah bersiap, maklumlah..kelas pagi pertama. tiada yg menarik, kelas appreciation of asian art and design. diajar oleh org yg samer selaku otai dalam bidang sejarah2 art nih...then first masuk studio, graphic communication..arghh i hate this sub.takder lecturer, so ader asst lecturer soh men sketch kusi and prop yg tah haper2. then kne bebel(lecture) oleh head of departmen..Bro Mo...hmm.penat.

hari keempat masih sempat,
khamis hari mulia tapi ader klas stu jer.klas bahasa melayu tuk kerjaya..tatasusila amat penting dalam kehidupan anda.dan berkmunikasilah mengikut tatacara yang seeloknya..thats it.

hari kelima masih dialam yg sama,
studio kedua, mula kerja pertama, presentation, for bottle making.buhsan...abih.balik bilik, tido..

cukup utk seminggu diari v1.1 dan terakhir.tak larat laa nak tulis diari.kan org bacer, just luahan hati dan perasaan. kan?
Technology:Art:Music:Sports:Business=MindaIDEA

POSTED BY omarkhayam
POSTED IN
DISCUSSION